15 maj 2016
19:00

SK Iron

Referat: Bälinge IF F01 - SK Iron

Då var fjärde omgången avklarad! Vi mötte ett Iron som blandat och gett lite i början, så vi var lite osäkra på hur matchen skulle se ut. I våra nya matchtröjor och medvinden tar vi dock kommandot direkt och skapar ett enormt tryck på motståndarnas mål. Under de första 10 min rör inte Maja bollen en enda gång, medan vi genom ett fint passningspel och härligt presspel skapar väldigt många målchanser. Vi kommer runt på bägge kanterna där våra yttrar matar in inlägg. Även vår ytterbackar kommer fram mycket fint och slår flera farliga inlägg, samtidigt som vi även skapar flera chanser genom att mittfältet trycker på centralt. Tyvärr har vi inte riktigt flyt i avsluten, då skotten antingen går tätt utanför eller mitt på Irons duktiga målvakt. Tyvärr tar vi alltså inte vara på det fantastiskt fina spel som vi presterar, utan lyckas bara göra ett mål i första halvlek. Detta var dock mycket vackert mål av Lisa, som får en fin träff och bollen sitter högt i nättaket. 1-0 i halvlek borde kanske varit 5-1 till Bälinge, men Iron är inte alls ofarliga i sina kontringar. Tack vara fint agerande från Maja lyckas vi avstyra en eller två riktigt farliga målchanser från Iron. Spelmässigt är vi riktigt nöjda med spelet efter en halvlek, men betonar att vi måste våga ta lite extra tid när vi närmar oss mål för att hitta balansen och på så sätt få säkrare och bättre avslut. Vi lyfter även ett litet varningens finger för deras mycket duktiga forward som i medvinden kommer att vilja ha bollen i djupled. I inledningen av andra halvlek är Iron lite hetare i närkamperna och drar även nytta av medvinden, vilket gör att vi inte riktigt kan behålla det totala övertag vi har i första halvlek. Iron känner sig starkare och vi förlorar fler närkamper, vilket också resulterar i att de hittar de långa bollar som vi varnat för. Iron lyckas också göra både 1-1 och 2-1 innan vi får ordning på vårt djup i försvarsspelet, men därefter sitter samarbetet i försvaret perfekt och de skapar inte några fler farliga chanser. Fram till 2-1 så anar vi en viss panik i Bälinge som hittills i serien gått som tåget och egentligen inte satts på så stora prov. Vi blir därför lite slarviga i passningsspelet och avsaknaden av självförtroende resulterar i flera felbeslut. Sen händer något och Bälinge vill verkligen vinna denna match. Vi jobbar hårdare och tar återigen kommandot i matchen, och trots motvinden börjar spelet se ut som i första halvlek. Vi skapar mängder av farliga målchanser och även om vi fortfarande missar många av dessa så får vi in två bollar till av Joanna innan slutsignalen ljuder. Vi har alltså lyckas vända ett underläge till vinst med 3-2. Mycket skönt och starkt av tjejerna att lyckas vända matchen. Med ytterligare 3 poäng så är vi med i topp i serien. Stort tack till Iron som gav oss en rejäl utmaning denna omgång, och vi är övertygade om att Iron kommer att hota fler lag i serien. Stort tack även till Emma och Vilma i F02 som denna gång stärkte truppen.